Hjem / Begravelse

Begravelse

Vi gjør det vanskelige lettere.

Her veileder vi deg om hvordan du kan tenke når du står overfor planlegging av en begravelse. Om du fortsatt har spørsmål, er du hjertelig velkommen til å kontakte våre engasjerte gravferdskonsulenter. La oss hjelpe deg å gjøre det vanskelige lettere utfra dine behov og ønsker for avskjeden.


La planleggingen ta tid, la beslutningene modne fram.

Malene Rødø Berg, gravferdskonsulent

Dette skjer ved dødsfall – 5 punkter

  1. Legeerklæring om dødsfallet: En lege må skrive ut en legeerklæring om dødsfallet. Om dødsfallet er uventet og plutselig, kjøres som regel den avdøde til sykehus for legeerklæring. Om dødsfallet er ventet og for eksempel skjer i hjemmet, tilkalles en lege for å utstede legeerklæring på stedet.
  2. Dødsattest og dødsårsak: Når en person er erklært død utsteder legen en dødsmelding som består av to deler: en legeerklæring om dødsfall som umiddelbart sendes til Folkeregisteret og en om dødsårsak som sendes til Dødsårsaksregisteret. Det er legens ansvar at dødsmeldingen sendes til de respektive myndighetene. 
  3. Håndtering av den avdøde: Om dødsfallet har skjedd på sykehus, har sykehuset ansvar for at den avdøde føres til bårehuset. Om den avdøde har gått bort i hjemmet eller på sykehjem, kontakt oss så ordner vi med båretransport. Ved dødsfall på grunn av ulykke bestiller politiet båretransporten. Den avdøde er på bårehuset til begravelsen finner sted. Om det mistenkes at en kriminell handling har skjedd, vil begravelsesbyrået informeres om når avdøde kan hentes.
  4. Tingretten og orienteringsbrev: Så snart dødsattesten er utstedt må den sendes til Tingretten. Begravelsesbyrået kan bistå med dette. Når Tingretten har mottatt dødsattesten kontrolleres denne mot Folkeregisteret. Tingretten vil så sende ut et orienteringsbrev.
  5. Planlegge og bestille begravelse: I henhold til norsk lov må den avdøde kremeres eller gravlegges innen 10 dager fra dødsfallet. På grunn av dette er det en god idé å begynne å planlegge begravelsen så snart som mulig.

Våre gravferdskonsulenter

Bestill time og møt Lavendlas rådgivere.

La kjærligheten leve videre

Vi syns det er viktig å hylle livet som er levd. På minnesidene våre deler slektninger og venner personlige minner i form av hilsener, bilder og videoer. På minnesiden kan du også se på seremonien digitalt slik at flere slektninger og venner får mulighet til å si farvel.

Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside

Kan vi hjelpe deg?

Kan vi hjelpe deg? Ring oss på 23 65 11 00, eller fyll ut skjemaet så kontakter vi deg.