Hjem / Begravelse

Gjør det vanskelige lettere

Begravelse

Vi hjelper deg med alt det praktiske, så du kan fokusere på deg selv, dine nærmeste og det dere går igjennom. Vår intensjon er å gjøre det vanskelige lettere.

Når noen dør

Her veileder vi deg om hvordan du kan tenke når du står overfor planlegging av en begravelse. Om du fortsatt har spørsmål, er du hjertelig velkommen til å kontakte våre engasjerte gravferdskonsulenter. La oss hjelpe deg å gjøre det vanskelige lettere utfra dine behov og ønsker for avskjeden.

La planleggingen ta tid, la beslutningene modne fram.

Malene Rødø Berg, gravferdskonsulent

Dette skjer ved dødsfall – 5 punkter

  1. Legeerklæring om dødsfallet: En lege skriver ut en legeerklæring om dødsfallet. Dersom dødsfallet er uventet og plutselig, kjøres som regel den avdøde til sykehus for legeerklæring. Om dødsfallet er ventet og for eksempel skjer i hjemmet, tilkalles en lege for å utstede legeerklæring på stedet.
  2. Dødsattest og dødsårsak: Når en person er erklært død utsteder legen en dødsmelding som består av to deler: en legeerklæring om dødsfall som umiddelbart sendes til Folkeregisteret og en om dødsårsak som sendes til Dødsårsaksregisteret. Det er legens ansvar at dødsmeldingen sendes til de respektive myndighetene. 
  3. Håndtering av den avdøde: Om dødsfallet har skjedd på sykehus, har sykehuset ansvar for at den avdøde føres til bårerom/kjølerom. Om den avdøde har gått bort i hjemmet eller på sykehjem, kontakt oss så ordner vi med transport av den avdøde til et kjølerom. Ved dødsfall på grunn av ulykke bestiller politiet båretransporten. Den avdøde er på bårerommet til begravelsen finner sted. Om det mistenkes at en kriminell handling har skjedd, vil begravelsesbyrået informeres om når avdøde kan hentes.
  4. Tingretten og orienteringsbrev: Så snart dødsattesten er utstedt må den sendes til Tingretten. Begravelsesbyrået kan bistå med dette. Når Tingretten har mottatt dødsattesten kontrolleres denne mot Folkeregisteret. Tingretten vil så sende ut et orienteringsbrev til de pårørende.
  5. Planlegge og bestille begravelse: I henhold til norsk lov må den avdøde kremeres eller gravlegges innen 10 virkedager fra dødsfallet. På grunn av dette er det en god idé å begynne å planlegge begravelsen så snart som mulig.

Vi hjelper deg

Ring oss på 23 65 11 00 
eller fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg.

Malene Rødø Berg, en av våre gravferdskonsulenter som du kan få hjelp av

Våre gravferdskonsulenter

Bestill time og møt Lavendlas rådgivere.

Se våre priser

Prisgunstige alternativer

Alle har rett til en verdig gravferd. Med vår lokalkunnskap har vi satt sammen prisgunstige alternativer når økonomien er viktig.

Uten seremoni

Pakkepris uten seremoni. Kiste og transport av avdøde til kremasjon. Seremoni kan fortsatt gjennomføres etter kremasjonen.

Steg for steg – fra planlegging til begravelsen

1. Kontakt oss

Ring oss eller velg ut din lokale rådgiver nedenfor. Den første samtalen med Lavendla er gratis. Under samtalen blir vi kjent og snakker om hvilke ønsker du har for begravelsen. Om du velger oss, avtaler vi et møte for planleggingen.

2. Begravelse og seremoni

Under seremonien er Lavendla tilstede for å sørge for at alt foregår som planlagt. Vi har erfaring fra og hjelper deg med å arrangere kirkelig begravelse, begravelse med annet tros- eller livssyn eller livssynsåpne begravelser.

3. Etter begravelsen

Vi er behjelpelige med å planlegge minnesamvær etter bisettelsen og har forslag til lokaler og mat, dersom du ønsker det. Vi kan også lage en minnebok med bilder fra bisettelsen og minnesamværet, om det er ønskelig.


Kan vi hjelpe deg?

Kan vi hjelpe deg? Ring oss på 23 65 11 00, eller fyll ut skjemaet så kontakter vi deg.


Her er vi

Find din nærmeste gravferdskonsulent

Populære artikler om begravelse

Sjekkliste ved dødsfall

Her finner du den komplette sjekklisten som tar for seg de 7 viktigste tingene du må gå gjennom ved planlegging av begravelse. Listen kan være en støtte for å kjenne på en struktur i dagene etter et dødsfall. Les mer her

Planlegging av begravelse

Vi vet hvor kaotisk og krevende det kan være å miste en som står deg nær. Det er mange beslutninger som skal tas, men du trenger ikke å stå for hele ansvaret på egenhånd. Les mer her.

Hvordan kan en gravferdskonsulent hjelpe?

Når en av dine kjære går bort, kan selv de minste ting virke uhåndterlige. Derfor er det viktig å finne en dyktig gravferdskonsulent som har erfaring med å hjelpe og støtte pårørende når du skal ta et siste farvel. Les mer her.

La minnene leve videre

Vi syns det er viktig å vise livet som er levd og gi etterlatte mulighet for å dele minner med hverandre. På våre minnesider kan alle dele personlige minner i form av hilsener, bilder og videoer. Via minnesiden kan også seremonien sees digitalt, slik at slektninger og venner som ikke får deltatt også får muligheten til å ta farvel.

Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside
Vis minneside